خواص غذایی خیار در سالاد

دستور سرآشپز لتوس

خیار یکی از میوه هایی است که از دیرباز مورد توجه ایرانیان قرارداشته است و همواره در کنار غذا و در سالادهای محلی مختلف وجود داشته، ضمن اینکه هم اکنون این میوه ی خوش طعم و رنگ در انواع سالادهای آماده و بسته بندی صنایع غذایی لتوس وجود دارد. خیار دارای خواص غذایی و درمانی جالبی است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

خواص غذایی و درمانی خیار

خیار که هم اکنون به وفور در سراسر جهان یافت می شود در واقع گیاه بومی هندوستان است و از هندوستان به سایر نقاط جهان انتقال داده شده.

به علت طعم ، رنگ و بوی خوب خیار جزء مواد غذایی اشتهاآور محسوب می شود. ضمن اینکه به خاطر طبع سرد و مرطوب اش باعث رفع تشنگی و گرگرفتگی در فصل تابستان می شود و در درمان گرمازدگی بسیار موثر است.

خیار در سالاد آماده

روغن دانه خیار طعمی شبیه روغن زیتون دارد.

ویژگی های غذایی خیار به شرح زیر است:

  •  مواد ازته
  • هیدروکربنه
  •  مواد گوگردی
  •  کمی چربی
  •  دارای املاحی از قبیل:
    •  منگنز
    • کربنات کلسیم
    • سلولز است
  • روغن دانه خیار دارای اسیدهای چرب اشباع شده مانند:
    • اسید استئاریک
    • اسید پالمیتیک
  • و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند:
    • اسید اولئیک
    • و اسید لینولئیک می باشد

خواص دارویی خیار شامل موارد زیر است:

  • طبع سرد و تر دارد
  • ادرار آور
  • نرم کننده
  • مسهل
  • دافع کرم کدو
  • ضد تشویش و دلهره
  • ضد بی خوابی
  • ضد ناراحتی های عصبی
  • مسکن حرارت و تشنگی است

تخم خیار نیز خواصی مجزا دارد که شامل:

  • خواب آور
  • آرام بخش
  • زرداب آور
  • ادرار آور
  • ضد کرم ملایم
  • تصفیه کننده خون
  • حل کننده اورات ها و اسید اوریک
  • و جلا دهنده است

در موارد زیر به کار می رود:

  • ناراحتی های جلدی
  • دفع سموم و چربی های مضر
  • درمان درد کلیه
  • نقرس
  • باد مفاصل
  • رماتیسم
  • رفع چاقی و فشار خون
  • تب های عفونی و شدید
  • التهاب های درونی
  • سنگ های کلیه و مثانه
  • تب های صفراوی
  • یرقان زرد
  • و رفع التهاب جگر و معده

خیار زرد شده و رسیده که طعمی ترش پیدا کرده و خاصیت زردآب در آن بیشتر است، را برای رفع تب های صفراوی و یرقان به کار می برند.

آب خیار بطور مالیدنی و برای رفع خارش بکار می رود. خیار را بطور سالاد قبل از غذا میل می کنند تا از پرخوری جلوگیری کند که در هضم راحت غذا نیز موثر است.

پوست خیار دارای ویتامین C است به همین دلیل بهتر است به همراه پوست مصرف شود. علاوه بر این خود خیار دارای ویتامین های A,B,C و کلروفیل و ده نوع مواد معدنی مختلف است. خیاری که آب زیادی داشته باشد ارزش غذایی کمتری دارد ولی به دلیل دارا بودن سلولز در درمان یبوست موثرتر است.

سالاد فصل لتوس

صنایع غذایی لتوس با استفاده از بهترین و تازه ترین خیارهای اورگانیک موجود در کشور نسبت به تهیه سالادهای آماده و بسته بندی خود اقدام می کند تا سالادهای اورگانیک و کاملا بهداشتی را به صرفه های خانواده ایرانی بکشاند. از جمله محصولاتی که محتوی خیار تازه می باشد می توان به:

اشاره کرد.

تمامی سالادهای آماده لتوس دارای پروانه ساخت و مجوز هستند و از مواد ارگانیک و طبیعی با کیفیت ساخته می شوند، در محیطی کاملا بهداشتی با رعایت مدرن ترین استانداردهای تولید و بسته بندی می شوند و در کمترین زمان ممکن و با رعایت بهترین شرایط نگهداری به مصرف کننده می رسد.

برای تهیه سالاد بسته بندی لتوس کافیست به نمایندگان لتوس در سراسر کشور مراجعه کنید و یا با شماره تماس 08642347070 تماس بگیرید.