سبزی خوردن و خواص شگفت انگیز آن
سبزی خوردن از دیرباز جزئی جدانشدنی از سفره خانواده ایرانی بوده که دارای خواص مختلفی هست. بد نیست کمی با خواص بی نظیر این محصول آشنا شویم.
سبزی خوردن - صنایع غذایی لتوس
سبزی خوردن همیشه با ذائقه ایرانی جور بوده و اقشار مختلف جامعه در شرایط مختلف از وجود آن در سفره های خود بهره برده اند. اما متاسفانه در سالهای اخیر میزان مصرف این سبزی پر خاصیت به شدت کاهش یافته است از جمله دلایل این کاهش مصرف می توان به سخت و وقت گیر بودن فرآیند پاک کردن و شست و شوی سبزی اشاره کرد که از اهمیت بالایی هم برخوردار است.
خواص مختلف سبزی خوردن به تفکیک نوع آن
در کل تمام گیاهان معطر مانند نعناع، مرزه ، ریحان و… دارای چند خاصیت مشترک هستند: ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضد میکروب.ضمن اینکه علاوه بر این خواص مشترک، هر یک ویژگی های مختص خودش را دارد.
تربچه و خواصش
تربچه برگهای پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید، سیاه و قرمز است. دارای مواد گوگرددار است به همین دلیل دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی فراوانی است، همچنین اشتهاآور خوبی است. در برگ تربچه ویتامین C فراوانی وجود دارد که اگر به همراه غذا مصرف شود، خیلی به جذب آهن کمک میکند. براساس تحقیقات انجام شده، تربچه خاصیت ضد سرطانی دارد. ضمن اینکه ترب کمی نفاخ است.
ریحان و خواصش
ریحان به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی اش ضد سرطان است. ریحان ضد تهوع، اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) است. ریحان موجود در سبزی خوردن باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده میشود و در از بین بردن کرمهای روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد و در درمان تحریکهای عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.
نعناع و خواصش
نعناع یکی از سبزیهای پُرمصرف هست که درسبزی خوردن نیز استفاده میشود. یک گیاه بوته ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی نعناع می توان به موارد زیر اشاره کرد: ضد ویروس تبخال، ضد تهوع و استفراغ، ضد تب، ضد خارش، بازکننده برونش و رافع احتقان، صفرا آور و خارج کننده سموم بدن، ضمن اینکه ضددرد و مسکن است.
تره و خواصش
تره سبزی بدون ساقه و دارای خواصی مشابه سیر و پیاز اما با بوی و طعم ملایم تر، تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد، در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار میرود. دو نوع تره وجود دارد؛ برگهای یکی کوتاه و نازک بوده و اغلب در بهار و تابستان میروید، دیگری تره فرنگی است که برگهای پهن، قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است.
جعفری و خواصش
این گیاه از خانواده چتریان یا همان خانواده جعفری است. این سبزی کاهش دهنده اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه میشود. به علاوه، منبع ویتامین C، و حاوی مقداری مواد معدنی مانند آهن و کلسیم میباشد. جعفری از سبزی های خوش خوراک است.
مرزه و خواصش
مرزه از خانواده نعناع است که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزهاش، کمتر به شکل تازه استفاده میشود ولی برخی خانوادهها در سبزی خوردن شان مقادیری مرزه میگذارند. خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل میکند و به همین دلیل به عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به دیابت تجویز میشود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلطآور، محرک و تقویتکننده معده است.
ترخون و خواصش
ترخون از دیگر سبزیهای معطر موجود در سبزی خوردن است که خصوصیاتی کمی متفاوت از بقیه سبزیها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضداسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخمها و جوشهای دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه میکنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن تان بگنجانید.
تقویت حافظه با سبزی خوردن
سبزی های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن ها موجب افزایش حافظه می شود. در واقع سبزی های تازه با خنثی کردن رادیکال های آزاد می توانند حالت ارتجاعی رگ های خونی را حفظ کنند و موجب خون رسانی بهتر به مغز و اعصاب شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی های فکری و حافظه پیشگیری کند.
کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 "سروینگ" سبزیجات را به افراد توصیه می کنند. هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.
متاسفانه در سالیان اخیر مقدار مصرف این ماده به شدت کاهش یافته و جای خود رو به مصرف انواع سس های سفید، قرمز، خردل، ترشی های مختلف و انواع چیپس ها و اسنک های سبزیجات داده است. از جمله دلایل این کاهش مصرف را میتوان به مشکلات موجود در ضدعفونی کردن و پاک کردن این هدیه طبیعت نسبت داد.
سبزی خوردن لتوس
صنایع غذایی لتوس در جهت رفاه حال خانواده ایران و همچنین قرارگیری مجدد سبزی خوردن در سفره ایرانی اقدام به تولید سبزی خوردن بسته بندی و وکیوم شده کرده است. این محصول از بهترین مزارع ارگانیک سطح کشور جمع آوری می شود و پس از پاک کردن کاملا ضدعفونی و شست و شو داده میشود و در بسته بندی های بهداشتی وکیوم شده و در اختیار خانواده ایرانی قرار میگیرد. سبزی های موجود در این بسته بندی ها دارای ترکیبی استاندارد بوده و از همه نظر نیازهای تغذیه ای را پوشش میدهند. هم اکنون خانواده ایرانی می تواند با آرامش خیال از بهداشتی بودن سبزی خوردن از خواص ان بهره مند گردد. برای آشنایی با این محصول میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
سبزی خوردن لتوس
صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
افتخار لتوس / سلامتی توست
انواع سالاد آماده و بسته بندی با مواد ارگانیک